onsdag 28. desember 2011

Snaddermarsipan

Disse laget jeg og ga bort til jul:



Dette trenger du får å lage disse (holder til to stk):
500 g marsipan
120 g stenfrie svisker
3 ss drambuie
300 g hvit sjokolade
100 g hakkete nøtter, blandet (jeg brukte valnøtter og mandler)
25 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Grovhakk sviskene. Legg dem i en skål. Hell drambuien over og la trekke i 8 timer.
2. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.
3. Mens sjokoladen smelter kjevler man ut marsipanen - ca 1/2cm tykk (jeg bruker litt mel. man kan også kjevle ut mellom to lag bakepapir)
4. Skjær av kantene på marsipanen. Pensle med et tynt lag hvit sjokolade, fordel svisker og nøtter utover.
5. Rull marsipanen sammen. Pensle over med hvit sjokolade.
6. Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Drypp en gaffel i sjokoladen og før den over marsipanbrødet så det lages striper.
7. lag noe pynt, fest med litt smeltet sjokolade. Jeg lagde roser av marsipan.
Holdes kjølig til den skal spises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar