Her er oppskriften på kaka:
1 pk havrekjeks (Bixit er knall, men dersom noen har gluten allergi bruker du en pakke grov glutenfri havrekjeks)
125 gr maragrin/smør
1 pk sitrongele
1 pk philadelfiaost
2 1/2 dl lettrømme
2 1/2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
3 dl melis
Smelt smør/margarinen. Brekk kjeksen i biter og hurtigmiks dem.
Bland disse med det smeltede smøret og trykk dem ned til en jevnt lag i en smurt form.
Kok opp vann til sitron gelèen, men bruk halvparten av den angitte mengden på pakken. Bruk en mellomstor gryte. Tilsett pulveret når vannet koker, og rør til den smelter helt. Sett den til side så den kjølner litt.
Pisk fløten med vaniljesukker og melis i mens. Når gelèen er litt avkjølt (gryten kan gjerne stå i kaldt vann) has philadelfiaosten i og rør til massen er jevn. Tilsett så rømmen og den piskede fløten. Dette helles så forsiktig over bunnen i kakeformen og settes kaldt.
Etter et par timer eller når kaken er stiv, er den klar til pynting og servering.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm............................
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar